sobota 23. srpna 2014

WoT: Národy

Tak jo! Spustili jste poprvé WoT a možná i pustili první bitvu a než jste se rozkoukali, tak jste dostali na prdel. Překvapuje vás to? Nemělo by.
Bohužel Vás ale musím upozornit, že Vás čeká volba. A to volba národa.

Není to nijak horké, samozřejmě. Můžete hrát za všechny strany současně. Pokud ale nechcete hned na začátku do hry sypat peníze na nová místa v garáži, je dobré jet jeden specifický strom, protože v jeho rámci se výzkum mezi jednotlivými tanky vzájemně podporuje a ušetříte tím spoustu času při stoupání k vrcholu.
Strčím sem obrázek, abychom se mohli v garáži jednoduše orientovat.
No... těch zvířátek si nevšímejte. Je to mod, který zamění portréty členů posádky. Vy tam budete mít lidi (fuj, lidi).
Nahoře, pod obrovským tlačítkem "Bitva" je lišta. V "garáži" jste a chcete se podívat na "výzkum". Ten vyberte. Zde si můžete prohlédnout jednotlivé národy.
U každého národa začínáte takzvaným "tier I" (prostě level 1) tankem a maximální tier je X (neboli 10). V garáži máte od každého národa jeden tančík na tieru I. Ačkoli mnohým hráčům se 10 levelů může zdát prkotina, opak je pravdou. Pokud se rozhodnete expit jednu linii přímo doprava bez toho, aby jste se zdržovali i s ostatními, bude vám to trvat nejméně tři měsíce, než maximálního tieru dosáhnete. A to ještě budete muset mít premium účet (který zvyšuje zisky - hru samotnou neovlivňuje).
Jak jsem řekl, je dobré si vybrat národ. Máte na výběr ze sedmi.
  • Čína
  • Francie
  • Německo
  • Anglie
  • USA
  • Rusko
  • Japonsko
Číně a Japonsku se moc věnovat nebudu. Mají samozřejmě svá specifika, jde ale víceméně o kopie ostatních národů (především Ruska a Ameriky). Doporučuji je expit jako přídavné větve bokem. Jet je jako samostatné národy v rámci "velkého expícího plánu" nemá smysl.
Jinak budu se bavit především o tancích na vyšším tieru. Ty nižší jsou lehce zavádějící a jde je snadno překonat.

Francie

Francouzské tanky jsou rychlé a vynikají extrémní palebnou silou. Mají zásobníky, které se dlouho nabíjejí. Jakmile ale mají nabito, jsou schopni zlikvidovat takřka jakýkoli tanky na bojišti během několika okamžiků. Jejich taktika je "hit, hit, hit... and run". Není divu. Jsou to tanky moderní doby a poslední kousky jsou konstrukce ze sedmdesátých let minulého století.
Tato ničivá vlastnost je kompenzována ubohým, takřka papírovým pancířem. Ano, občas se od nich střela odrazí, ale to neznamená, že vás neprobije hráč s tankem o čtyři tiery níže.
Pokud však upřednostňujete mobilitu a silný úder na protivníka ve správný okamžik, je francouzský strom jasná volba.

Německo

Spousta lidí bude dumat právě nad tímto národem. Jeho strom je košatý a nabízí zajímavá překvapení. Když pomineme úlet jako WT větev, jsou německé tanky robustní a mohutné, se silným pancířem a děsivým dělem. Němci prostě věděli, co je to tank a jak jej postavit.
Silný pancíř a velká zbraň má však své nevýhody - hmotnost. Tanky jsou pomalé a neohrabané. Pokud ovšem držíte perimetr na velkou vzdálenost nebo kontrolujete jeden směr, tak to nevadí. Tyhle tanky jen tak něco neprobije.

Británie

Britské tanky jsou koncipovány především jako podpůrná vozidla. Mají palebnou sílu, ale sama na bojišti nepřežijí. Absurdním vrcholem této snahy se stal desítkový stíhač tanků, který je schopen na jednu ránu vyřadit většinu středních tanků na desáté úrovni, ale pak dlouho přebíjí. Naopak důvod, proč se jede Britská větev, je artilerie, která umí střílet takzvaně "za roh". Tam tento přístup dává smysl, takže ačkoli je pomalá a neohrabaná, podporu britských artilerií budete vždy vyhledávat.

USA

Američané jsou mistři frontálního útoku, přizpůsobení pro postup zvlněnou západní Evropou. Jejich tanky disponují skvělým čelním pancířem, především pancířem věže a navíc mají výbornou depresi děla (což není duševní choroba, ale schopnost sklonit dělo dolů). Pokud naleznete nerovnost, za kterou skryjete podvozek a vykukujete jen věží, stáváte se na bojišti králem. Jejich artilerie má navíc děsivou palebnou sílu. I když se netrefíte přímo, zásah bolí i ty nejtěžší tanky.

SSSR

Hrr na ně. To je způsob, jakým Rusové útočí. Tanky přizpůsobené do nekonečných rovin Sovětského svazu. Po bleskovém čelním útoku následuje zanoření do nepřátelských linií a vyvolání totálního zmatku. Rusové jsou mistři kontaktního boje. I jejich střední tanky jsou schopny bez problému taranovat nepřítele a zničit jej v plném kontaktu. Musí to tak dělat, protože mají relativně nepřesná děla. Skvělé tvarování pancíře zvyšuje šanci na odraz, na který se vlastně i můžete spolehnout. Pokud upřednostňujete vyřizování si účtů z oči do očí, jsou díky své univerzálnosti ruské tanky jasnou volbou.

Pokud jste si tedy vybrali národ, který pojedete, vyexpěte si nejdřív tier I tanky ostatních národů, abyste je nemuseli později znovu kupovat (sice jsou zdarma, ale alespoň se během expení naučíte základní návyky), propusťte jejich posádky a uvolněte si místo v garáži pro strom, který budete chtít jet.
A to je pro dnešek vše. Příště se podíváme na jednotlivé třídy tanků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Hlavně slušně děcka.