pátek 22. srpna 2014

Elevea?

No, vybalím to hned na začátek, ať nejsou nesrozumitelnosti nebo nějaké šoky.
Jsem chlap.
V tento okamžik jste si jistě v hlavě dali pět a pět dohromady a vyvstala vám na mysli otázka nad (potencionálně) dívčím nickem, který používám. Odpověď je jednoduchá: Protože ho nikdo nepoužívá.
Ale blíže.
V dobách, kdy byl internet ze dřeva a sítě měly huby, tak ve školní učebně, kde umístěna byla nejnovější výpočetní technika (procesory Pentium na 75 MHz, 16 MB RAM a 300 MB harddisky), pařili jsme hru Duke Nukem 3D. Nikde jinde ve městě to nešlo, jen ve škole a měli jsme hodného učitele, který nám tuto zábavu dovolil.
Při sesíťování hry bylo třeba vybrat nick. Já se svými dvěma roky anglického jazyka a pln nadšení vybral jsem si nick Killer. Vzhledem k tomu, že šlo spojit maximálně osm lidí do hry, to ničemu nevadilo, takže po mapě běhal tu Killer, tu Destroyer, tu Murderer a bylo nám skvěle.
Když jsem se ovšem později dostal na internet, překvapilo mne zjištění, že nick Killer je... docela obsazený. Prostě Killerem chtěl být každý kluk od dvanácti do patnácti a přes to nejel vlak. Rozhodl jsem se tedy změnit svoji přezdívku na Dr.Str., což je zkratka mého jména.
Dokud byl můj hlavní zdroj zábavy Counter-Strike, nebyl to problém. Jakmile si ale člověk chtěl zahrát například onlinovku, jako WoW, nebo Lineage, narážel na nepřekonatelný problém - v nicku nešly a dodnes nejdou používat textové značky.
A byl jsem v prdeli.
Jména, která si lidé vymýšleli, byla složitá a nepřehledná. Já takové nechtěl. Chtěl jsem, aby moje jméno bylo snadno zapamatovatelné a šlo lehce napsat. Tak jsem dumal a dumal... až mě zachránila jedna věc. Tedy spíš můj další koníček a to psaní povídek.
Nejsem velký spisovatel. Za celý život mi z hlavy vypadlo pár povídek a jedna těžko stravitelná knížka (o které můj kamarád tvrdil, že je to jediná knížka, kterou kdy odložil s tím, že si ji nikdy nedočte). Snažil jsem se však o to, aby v příběhu byla široká mytologie s velkou škálou originálních jmen. Začal jsem tedy čerpat z šuplíku a výběr padnul na moji oblíbenou postavu. Schizofrenickou elfí mutantku, jež zabila svou sestru, aby mohla sloužit temné moci pro dobro světa. (Ne, vážně vás to nenutím číst)
Elevea je zlá. Její duše je naplněná temnotou. Je oddaná svému pánu jako otrok a baží po jeho přízni - je ochotná udělat cokoli - ale její hlavní vlastnost, ta nejskvělejší, jakou má, je to, že nikdo její jméno na internetu nepoužívá jako nick.
Tedy až na pár vyjímek. Elevea je francouzské slovo pro "žákyně". Francouzi tedy mají potenciál na obsazení tohoto nicku, ale ruku na srdce, kdo z vás by si dal nick "školačka", "žákyně", nebo něco podobného?
No, to by asi bylo pro teď všecko. Pokud budete hledat, knížku na internetu najdete a dá se najít i v momentální "finální" verzi. Silně však nedoporučuji její čtení. Ačkoli tam vůbec není sex, deprimuje člověka svou unylostí a táhlosti.
Příští kapitolu se už ale vážně budu věnovat WoTku. Slibuju.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Hlavně slušně děcka.